
Kalkoenspread
Op z'n Italiaans met broodstengels.
30 min
Aantal comments
4 personen
Benodigdheden
- 400 g gegrilde kalkoenborst (charcuterie)
- 3 eieren
- 12 zure augurkjes
- 20 g kappertjes
- 1 tl mosterd
- 250 ml koolzaadolie
- 2 tl azijn
- 1 tl kipkruiden
- peper
- zout
- 16 broodstengels
Bereiding
Doe 1 ei, mosterd, peper en zout in een hoge maatbeker. Voeg wat olie toe en zet de staafmixer erin. Start met mixen en voeg geleidelijk de rest van de olie toe tot de mayonaise de juiste dikte heeft. Mix op het einde de azijn mee en kruid met peper en zout.
Kook de andere eieren 10 minuten, laat afkoelen en pel ze. Hak het ei, de kalkoen en de augurkjes in de hakmolen. Meng dit met de kipkruiden onder de verse mayonaise en werk af met de kappertjes.