• “Eeuwenlang was hij
    The King of the Table,
    de absolute eyecatcher
    op elk banket”

  • wedstrijd

Kalkoen van bij ons

Verrast je elke dag!
Notenrollade

Notenrollade

Kalkoenhaasje met pecan, pistach, veenbes en gerookt spek.

35 min
4 personen
5
Benodigdheden 
  • 600 g kalkoenhaasje
  • 12 fijne plakjes gerookt spek
  • 25 g pistachenoten
  • 25 g pecan noten
  • 30 g gedroogde veenbessen
  • olie
  • peper
  • zout
  • zilverpapier
Bereiding 

Snij het kalkoenhaasje overlangs open en kruid met peper en zout. Hak de pecan noten in stukken en meng ze met de pistachenoten en de veenbessen. Strooi het mengsel op de binnenkant van het vlees.

Neem een stuk zilverpapier en smeer in met olie. Schik er het spek op zodat de plakjes overlappen en leg het kalkoenhaasje erop, met de notenmengeling naar boven. Plooi het zilverpapier met het vlees dicht en draai op als een snoep. Zet de ballotine 25 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C.